Vesterhavet – vores nærmeste nabo

Lalandia i Søndervig ligger midt på den danske vestkyst med det buldrende og vidunderlige Vesterhav med kilometerlange sandstrande som nærmeste nabo. Om sommeren kan I bygge sandslotte og finde strandskaller, mens vinterens Vesterhav farver kinderne røde og leger med frisuren. Uanset årstiden er Vesterhavet et besøg værd for hele familien.

Vesterhavet

  • Skønne dage ved havet

Skønne dage ved havet

Gå en tur på de kilometerlange sandstrande, eller find badetøjet frem og hop i det forfriskende Vesterhav – en dukkert i Vesterhavet giver fornyet energi og velvære til hele kroppen. Nyd Vesterhavet en varm sommerdag eller det kolde gys en vinterdag.

  • Dragernes paradis

Dragernes paradis

Det er sjovt at flyve med drage, særligt når man har den stærke vestenvind i ryggen. Tag et godt tilløb, og se hvordan dragen suser af sted. I august bliver der afholdt mini-dragefestival i Søndervig.

  • Nordens guld

Nordens guld

Mellem strandskaller og tang kan I måske være heldige at spotte små, fine klumper rav – en helt perfekt souvenir og et dejligt minde. Få gode fif til jeres ravjagt på ravsafari, der afholdes i foråret og efteråret.

  • Bunkers og atlantvolden

Bunkers og atlantvolden

På stranden ved Søndervig og lidt nord for Søndervig kan I se bunkers tilbage fra 2. Verdenskrig. Bunkerne var en del af Atlantvolden, der aldrig blev færdigbygget. Et besøg værd både for historisk interesserede voksne og nysgerrige børn.

Vesterhavet har det hele

Oplevelser ved Vesterhavet
Vestkysten giver mulighed for mange skønne oplevelser, der tager udgangspunkt i strand og vand. Når I er på ferie i Lalandia i Søndervig, har I gode muligheder for at tage del i det hele. Mærk historiens vingesus i bunkerne i Houvig eller tag på ravsafari. I kan naturligvis også bare nyde det rene badevand og den dejlige strand.

Velgørende saltvand
Tag en svømmetur i Vesterhavets velgørende saltvand. Stranden er mærket som Badepunkt, der er en nordisk mærkningsordning for badesteder med rent badevand, høj badesikkerhed og med mulighed for særlige frilufts-, natur- eller kulturoplevelser. Langs Vestkysten vil I møde livreddere, som holder et skarpt øje med de badende og giver god råd til at bade sikkert.

Morgenmotion på stranden
I sommermånederne er der morgengymnastik på stranden ud for Badevej i Søndervig. Medbring vand og et håndklæde. Alle er velkomne til at deltage.

Tag på ravsafari
Langs vestkysten er der chance for at finde nordens guld; små gyldne klumper af harpiks, der har ligget i havet i millioner af år. Begiv jer ud på egen hånd, og se om I er så heldige at finde rav, som ofte ligger sammen med træstykker, tang og skaller, der skyller op på stranden. I foråret og efteråret arrangeres der såkaldt ravsafari, som I også kan deltage i for at finde de små guldklumper.  

Drageflyvning i verdensklasse
Tag drager med til Vesterhavet og lad familien dyste – hvem kan flyve højst og længst? Et er sikkert, vinden ved Vesterhavet giver jeres drager fantastiske betingelser. I august kan I deltage i mini-dragefestival i Søndervig, hvor nybegyndere og øvede mødes for at flyve sammen. Her er også en workshop, hvor I kan bygge jeres egne drager.

Segways
Fra lokalhistorie til fuld fart på; i Søndervig finder I segways, der er perfekte til en udfordrende og sjov tur langs Vesterhavet. Efter et par ture på øvelsesbanen kan I sætte kurs mod stranden og finde ud af hvem af jer, som er bedst til at holde balancen på det anderledes og sjove transportmiddel.

Bunkerne i houvig
Tag forbi og se Houvig-fæstningen ved Søndervig, der var en del af tyskernes Atlantvold under 2. Verdenskrig. De gamle bunkere er et besøg værd, da de både er et stykke lokal- men også verdenshistorie. For de interesserede afholdes der guidede bunkerture.